Τ. Αθανασόπουλος: Δεν συνιστούν «ξεπούλημα» οι αποκρατικοποιήσεις

Συνέντευξη του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ στην Die Zeit
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 17:00
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασόπουλος.

Οι αποκρατικοποιήσεις δεν αποτελούν «ξεπούλημα» της χώρας, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Zeit ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος.

Ο κ. Αθανασόπουλος επαναλαμβάνει ότι, ως το τέλος του έτους, στόχος είναι να εισπραχθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις 2,6 δισ. ευρώ και σημειώνει ότι η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρώσει έως το Πάσχα την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, έξι ακινήτων κρατικής ιδιοκτησίας στο εξωτερικό και ενός ακινήτου στη Ρόδο.

«Για εμάς, μετράνε μόνο τα χρήματα», δηλώνει αναφερόμενος στο ζήτημα της πώλησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Τονίζει, μάλιστα, ότι μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις και επισημαίνει ότι «όποιος προσφέρει τα περισσότερα, εκείνος λαμβάνει και την ανάθεση».

Ερωτηθείς σχετικά με τις απώλειες από την πώληση περιουσίας «με την πλάτη στον τοίχο», ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει: «Αυτό ισχύει. Δεν πρέπει κανείς να πουλά με την πλάτη στον τοίχο- εκτός κι αν χρειάζεται τα χρήματα» και επισημαίνει ότι «το κράτος προσκαλεί επενδυτές, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

Κάνει, ακόμη, λόγο για «ατυχία» που η Ελλάδα πρέπει να πωλήσει κρατική περιουσία τώρα, ενώ θα ήταν καλύτερα αν το είχε κάνει τη δεκαετία του '90. «Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι σήμερα δεν θα πρέπει να κάνει κανείς αυτό που έπρεπε να είχε κάνει σε καλύτερους καιρούς. Σήμερα, είναι ακόμη πιο σημαντικό να έχουμε επενδύσεις και να προσελκύσουμε ξένο κεφάλαιο», παρατηρεί ο κ. Αθανασόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την άποψη των πολιτών για τις αποκρατικοποιήσεις, υποστηρίζει ότι οι Έλληνες δεν είναι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά παραδέχεται ότι «έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στο σύστημα, το οποίο πρέπει να τις υλοποιήσει».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα