ΥΠΟΙΚ: 2,3 δισ. μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 11:45
ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με επιταχυνόμενο ρυθμό συνεχίστηκε, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών,  η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς ιδιώτες το μήνα Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, από την έναρξη της διαδικασίας, τέλος Δεκεμβρίου του 2012, μέχρι σήμερα, τέλος Φεβρουαρίου του 2013, έχει ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους περίπου 2,3 δισ. ευρώ.

Το Φεβρουάριο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποδέσμευσε προς τα υπουργεία 1,3 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των φορέων που επιχορηγήθηκαν είναι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), το Νοσηλευτικό Ίδρυμα ΜΤΣ–ΝΙΜΤΣ, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Εταιρειών Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ), τα πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Μέσω αυτών, μεταξύ άλλων, χορηγήθηκαν 4.457 εφάπαξ από το ΤΠΔΥ και 1.100 εφάπαξ από το ΤΑΥΤΕΚΩ.

Τα αιτήματα που βρίσκονται μέχρι σήμερα σε διαδικασία αξιολόγησης ανέρχονται στο ύψος των 1,4 δισ. ευρώ, διαμορφώνοντας έτσι το σύνολο των αιτημάτων χρηματοδότησης στα 3,7 δισ. ευρώ.

Εκτίμηση του υπουργείου είναι το ανωτέρω ποσό θα αποδεσμευθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς τα υπουργεία μέχρι το τέλος Μαρτίου 2013, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί πλήρως ο στόχος του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα