Αγωγή κατά της Anheuser-Busch στις ΗΠΑ

Καταγγελίες για «νερωμένη» μπίρα
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 11:08

Αγωγή ύψους 5 εκατ. δολαρίων κατά της ζυθοποιίας Anheuser-Busch κατέθεσαν οι λάτρεις της μπίρας στις ΗΠΑ, κατηγορώντας την εταιρεία που παρασκευάζει τις δημοφιλείς στην αμερικανική αγορά Budweiser ότι «νερώνει» το αγαπημένο τους ποτό.

Στις αγωγές που κατατέθηκαν στην Πενσιλβάνια, την Καλιφόρνια και άλλες πολιτείες, υποστηρίζεται ότι οι καταναλωτές εξαπατήθηκαν σχετικά με το ποσοστό αλκοόλ που περιείχε το ποτό και αναγραφόταν στη συσκευασία.

Η αγωγή, που βασίστηκε σε πληροφορίες από πρώην υπαλλήλους σε ζυθοποιίες που ανήκουν στην πολυεθνική, αφορά 10 τύπους μπίρας της Anheuser-Busch, συμπεριλαμβανομένων των Budweiser και Michelob.

Η Αnheuser-Busch InBev χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς «εντελώς ψευδείς». «Οι μπίρες μας τηρούν απόλυτα τους νόμους που αφορούν τα αναγραφόμενα στη συσκευασία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ο Πίτερ Κρέμερ, αντιπρόεδρος του τμήματος παραγωγής και προμήθειας της Anheuser-Busch δήλωσε ότι η εταιρεία τηρεί «υπερήφανα τις υψηλότερες προδιαγραφές στη διαδικασία παραγωγής της μπίρας» της.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα