ΥΠΟΙΚ: Διαχρονικός στόχος η πάταξη της παρανομίας

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 19:27

Την ικανοποίησή του για την εξάρθρωση κυκλώματος παρεμπορίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη, εξέφρασε το υπουργείο Οικονομικών.

«Η εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος, αλλά και κάθε κυκλώματος αυτού του είδους, αποτελεί διαχρονικό στόχο της κυβέρνησης, καθώς οι παράνομες αυτές δραστηριότητες στερούν έσοδα από τα δημόσια ταμεία και κατά συνέπεια από το κοινωνικό σύνολο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη δίωξη της παρανομίας «με την ίδια ένταση στοχεύοντας στην προστασία του πολίτη, στην μείωση της φοροδιαφυγής και στην ενίσχυση του υγιούς εμπορίου».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», εντοπίστηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας μία αποθήκη και δύο καταστήματα, από όπου κατασχέθηκαν περίπου 44.000 προϊόντα απομίμησης.

Η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ προηγήθηκε αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, για εισαγωγή από την Κίνα στη χώρα μας μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων απομίμησης γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού.

Στη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά τρεις άνδρες και μία γυναίκα κινεζικής καταγωγής, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δύο καταστήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα