Cosmote : Αύξηση των οικονομικών μεγεθών το α' τρίμηνο

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2003 12:36

Διατηρώντας τους σημαντικούς ρυθμούς αύξησης σε όλα τα οικονομικά μεγέθη, ενισχύοντας περαιτέρω την κερδοφορία της και παρουσιάζοντας ισχυρότατες ταμειακές ροές, έκλεισε η Cosmote το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας, ανήλθε σε 297,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 13%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της, διαμορφώθηκαν σε 127,0 εκατ. ευρώ, μια αύξηση σε ποσοστό 11%. Το περιθώριο κέρδους EBITDA διαμορφώθηκε στο 42,8 %, τα καθαρά της κέρδη σε 53,7 εκατ. ευρώ, αύξηση κατά 10 % και τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε 94,2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει προτείνει μέρισμα 0,35 ευρώ (απόδοση 3,8%), το οποίο θα τεθεί προς έγκριση στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, στις 3 Ιουνίου.

Συνολικά οι επιδόσεις της Cosmote, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, όπως καταδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2003, αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη των εγχώριων δραστηριοτήτων, αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης χρήσης (όπως εκφράζεται από την σημαντική αύξηση της κίνησης).

Ακόμη πιο σημαντικά, οι επιδόσεις του πρώτου τριμήνου, με κύρια χαρακτηριστικά τους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης, την ενισχυμένη κερδοφορία και τις υψηλές ταμειακές ροές, επιβεβαιώνουν την ικανότητα της Cosmote να προσαρμόζεται στο διαρκώς μεταβαλλόμενο σύγχρονο τηλεπικοινωνιακό περιβάλλον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα