Ελαφρά υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Κάτω από τα 1,17 δολάρια το ενιαίο νόμισμα
Πέμπτη, 22 Μαΐου 2003 12:46
UPD:12:48

Πτωτικά κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου στον απόηχο των δηλώσεων του Αλαν Γκρίνσπαν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/22/606553.htm .

«Οι πιθανότητες νέας μείωσης των επιτοκίων από τη Fed μέσα στον επόμενο μήνα περιορίζονται σημαντικά μετά τα χθεσινά σχόλια του Γκρίνσπαν», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο γάλλος αναλυτής. Τόνισε ωστόσο ότι είναι πρόωρο να λεχθεί εάν υπάρχει αντιστροφή της τάσης στις αγορές συναλλάγματος εξαιτίας της ανάκαμψης του δολαρίου.

Πιέσεις στο ενιαίο νόμισμα ασκούν και οι φήμες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου περιορίζοντας το επιτοκιακό πλεονέκτημα του ευρώ. Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι η ΕΚΤ θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της 5ης Ιουνίου.

Στις 12:29 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,1677 δολάρια, ενώ η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,1689 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα