Τζωρτζ Σόρος : Παρότρυνση για επενδύσεις στη Ν.Α. Ευρώπη

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2003 13:05

Πρόσκληση στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα να προχωρήσει σε επενδύσεις στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, απηύθυνε ο μεγαλοεπενδυτής Τζωρτζ Σόρος, από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με τη συμμετοχή δύο προέδρων Δημοκρατίας, πέντε πρωθυπουργών, περίπου 20 υπουργών και 300 επιχειρηματιών από 31 χώρες του κοσμου.

Ο Τζωρτζ Σόρος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τη δημιουργία ενός δεύτερου κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών με στόχο την πραγματοποίηση επενδύσεων στις χώρες της περιοχής.

Προτίμηση θα δοθεί όπως και στις επενδύσεις του πρώτου επιχειρηματικού κεφαλαίου, στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών, και στην καλωδιακή τηλεόραση και σε εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων.

Ο κ. Σόρος υπογράμμισε ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, για μια ενεργότερη συμμετοχή της Ευρώπης στην οικονομική ανάπτυξη της νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των συνεργασιών των χωρών της περιοχής.

Κληθείς να σχολιάσει το ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή ο κ. Σόρος έδωσε έμφαση στην ελληνική προεδρία χαρακτηρίζοντάς την επιτυχημένη και δημιουργική σε μια μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη εποχή όπου λόγω του πολέμου στο Ιράκ δημιουργήθηκε ένταση τόσο μεταξύ Ε.Ε.-ΗΠΑ όσο και μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Για την προοπτική του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο κ. Σόρος είπε χαρακτηριστικά : «Γνωρίζω πολύ λίγα για το ελληνικό χρηματιστήριο, δεν μπορώ να σχολιάσω».

Αναφερόμενος στην Τουρκία επισήμανε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες που γίνονται για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Ο κ. Σόρος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ή εκτίμηση για την πορεία του ευρώ και του δολαρίου.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα