Κρατείται ο Κ. Αβραμίδης για συμμετοχή στη «17Ν», ελεύθερος ο Τσιγαρίδας

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2003 13:12

Στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο 12ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, βρίσκεται ο Κώστας Αβραμίδης, που σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Αστυνομίας συνελήφθη χθες ως ενεχόμενος στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Ο Κώστας Αβραμίδης αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση ενώ ο συνήγορός του Κώστας Παπαδάκης μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία που διαθέτει η Αστυνομία σε βάρος του πελάτη του είναι αστήριχτα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αβραμίδης συνελήφθη χθες το πρωΐ έξω απο το σπίτι του στην οδό Τραυλαντώνη 25 στου Ζωγράφου.

Οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι ένοικοι της πολυκατοικίας που μένει ο Αβραμίδης είπαν ότι το τελευταίο τρίμηνο ήταν αισθητή η παρουσία των αστυνομικών στη γειτονιά και ο θυρωρός της πολυκατοικίας είπε ότι προχθες αστυνομικοί του είχαν δείξει κάτι φωτογραφίες και τον είχαν ρωτήσει αν σε αυτές γνωρίζει κάποιον ένοικο της πολυκατοικίας.

Από την ίδια πηγή έγινε γνωστό οτι χθες αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πήραν απο το σπίτι του Αβραμίδη έγγραφα, βιβλία, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και δισκέτες που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Τέλος, έγινε γνωστό οτι ο εφέτης-ανακριτής έδωσε εντολή να αποφυλακιστεί ο συλληφθείς ως μέλος του ΕΛΑ Χρήστος Τσιγαρίδας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο Τσιγαρίδας είχε μεταφερθεί προ ημερών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» γιατί υπέστη εγκεφαλικό. Είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει ως εγγύηση είκοσι χιλιάδες ευρώ, να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ απαγορεύτηκε η έξοδός του απο τη χώρα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα