Με άνοδο 1,85% έκλεισε ο Nikkei

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2001 11:11
UPD:11:19

ΜΕ ΚΕΡΔΗ έκλεισε σήμερα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei δείχνοντας να ανακάμπτει από τις τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις που τον οδήγησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 ετών.

Ο ιαπωνικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 175,47 μονάδες ή 1,85% και διαμορφώθηκε στις 9.679,88 μονάδες εν μέσω έντονων προσδοκιών ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα προβεί σε χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασής της που ξεκίνησε σήμερα, ακολουθώντας το χθεσινό παράδειγμα της Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/09/18/163160.htm .

Οι ελπίδες ενισχύθηκαν μετά την είδηση ότι το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής ιαπωνικής τράπεζας επρόκειτο να εκδώσει σήμερα επίσημη ανακοίνωση, και όχι την Τετάρτη, όπως ήταν προγραμματισμένο.

«Η ιαπωνική οικονομία θα υποστεί πλήγμα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει χρόνο προωθώντας μεταρρυθμίσεις», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Bloomberg" ο Joji Maki, στέλεχος της ιαπωνικής Baring Asset Management, θεωρώντας επιτακτική την παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Nikkei έφθασε να ενισχύεται έως και 4%. Στη συνέχεια, όμως, τα κέρδη «ψαλιδίστηκαν» μετά τους φόβους που προκάλεσαν τηλεφωνήματα που έκαναν λόγο για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε δύο κεντρικά ξενοδοχεία του Τόκιο.

Ανοδικά κινήθηκε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών με πρωταγωνιστή τη μετοχή της Japan Telecom, η οποία ενισχύθηκε κατά 16% μετά από δημοσίευμα της "Wall Street Journal" σύμφωνα με το οποίο η βρετανική Vodafone υπέβαλε προσφορά για την απόκτηση του ελέγχου της ιαπωνικής εταιρείας http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/09/18/163141.htm .

Εντονο ήταν, επίσης, το αγοραστικό ενδιαφέρον και για μετοχές από τον τραπεζικό κλάδο, κυρίως στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης, αλλά και για μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng έκλεισε με οριακή πτώση 9,31 μονάδων ή 0,10%, στις 9.310,04 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα