Αύξηση της ανεργίας μετά το 2004, προβλέπει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2003 17:18

Αύξηση της ανεργίας μετά το 2004 προβλέπει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Χρήστος Φώλιας, εάν δεν ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Τέτοια μέτρα, όπως είπε, είναι να δοθεί έμφαση στην τεχνολογία, την καινοτομία, τη λειτουργία του ανταγωνισμού σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τη σύνδεση της παιδείας με τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ χαρακτήρισε συγκυριακό το φαινόμενο των λουκέτων. Οπως ανέφερε, κάθε χρόνο κλείνουν πολλές επιχειρήσεις, κυρίως μικρού μεγέθους, και αυτό θα συμβαίνει πάντα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να στιγματίζεται όλος ο επιχειρηματικός κόσμος, περισσότερο δε να μην υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση.

Οσον αφορά το Ολυμπιακό Ωράριο, ο κ. Φώλιας πρότεινε κατά τους δυόμισυ μήνες διοργάνωσης των αγώνων, να υπάρξει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης και λήξης των καταστημάτων, και να επανέλθει το ωράριο αυτόματα μετά τη λήξη του ορισμένου αυτού χρόνου. Τόνισε δε ότι η αύξηση των ωρών λειτουργίας δεν μειώνει την ανεργία.

Επίσης, εκτίμησε ότι η επίμαχη πρόταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα για συγκράτηση των μισθών θα επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στην αγορά. Οπως είπε, θα πρέπει να αυξηθεί η παραγωγικότητα και η ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών και όχι να μειωθεί το εργατικό κόστος.

Τέλος, αναφέρθηκε στα στοιχεία έρευνας της Συνομοσπονδίας για το ελληνικό εμπόριο, όπου εμφανίζεται το 1993 οι αυτοαπασχολούμενοι να είναι 39% και το 2002 να έχουν περιοριστεί στο 31%, ενώ οι απασχολούμενοι το ίδιο διάστημα από 39% αυξήθηκαν σε 55%.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα