Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 27 Μαΐου 2003 07:02
UPD:07:03

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές για πρώτη ημέρα σε σύνολο τεσσάρων ημερών. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Sony Corp. και της Toyota Motor Corp., καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί ότι η υποχώρηση του δολαρίου για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες έναντι του γιεν, θα μειώσει την αξία των πωλήσεών τους εκτός χώρας.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 0,7%, φθάνοντας στις 8.167,01 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, βάζοντας ένα τέλος στην άνοδο των τριών ημερών κατά 2,6%. Ο Topix έχανε ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 821,38 μονάδες, μειώνοντας τα κέρδη του 2,1% των τριών τελευταίων συνεδριάσεων. Σημειώνεται, ότι, το δολάριο των ΗΠΑ υποχώρησε κατά περίπου 0,8% έναντι του γιεν από την περασμένη Τετάρτη.

«Η πρόσφατη υποχώρηση του δολαρίου θα κάνει δύσκολη την κατάσταση για τους επενδυτές, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε μετοχές εξαγωγικών εταιρειών, όπως σε αυτοκινητοβιομηχανίες», ανέφερε ο Yasumasa Nishimura, ο οποίος διαχειρίζεται 170 εκατ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Dai-Ichi Kangyo Asset Management Co., συμπληρώνοντας : «Δεν υπάρχει αρκετή δυναμική στην αγορά για να συνεχίσει να κινείται ανοδικά».

Αλλού στην περιφέρεια, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 0,7%. Οι μετοχές της Dacom Corp. και της Koram Bank σημείωναν απώλειες, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Samsung Electronics Co., ότι θα προχωρήσει στην πώληση των μετοχών που κατέχει και στις δύο εταιρείες.

Στη Σιγκαπούρη, ο Straits Times κινείτο πτωτικά, με τις υψηλότερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Singapore Airlines Ltd., μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω, μερίδας οικονομικών αναλυτών, για τα κέρδη της αεροπορικής εταιρείας στο σύνολο κατά 39%, καθώς η εξάπλωση του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS), έχει μειώσει τις κρατήσεις εισιτηρίων.

Στη Ν. Ζηλανδία, ο δείκτης Top 50 Gross σημείωνε κέρδη, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι δείκτες κινούντο πτωτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα