Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το 24o συνέδριο του GSM Europe

Τρίτη, 27 Μαΐου 2003 11:35

MΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ πραγματοποιήθηκε φέτος στη χώρα μας το 24ο Ευρωπαϊκό συνέδριο για το GSM, το οποίο φιλοξένησε η Telestet.

Ο οργανισμός GSM Europe, με μέλη εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από όλες τις χώρες της Ευρώπης, είναι μέρος του παγκοσμίου φόρουμ για τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες GSM Association, του οργανισμού που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και εξέλιξη του προτύπου GSM για τις ψηφιακές ασύρματες επικοινωνίες και την προώθηση της GSM πλατφόρμας.

Στο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Μαΐου, συμμετείχαν 50 εκπρόσωποι εταιρειών κινητής τηλεφωνίας από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εστιάζοντας σε θέματα αναφορικά με το ισχύον αλλά και το μελλοντικό νομικό και κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κινητή τηλεφωνία.

Ανώτερα στελέχη ευρωπαϊκών εταιρειών του κλάδου, ανέλυσαν θέματα σχετικά με την διασύνδεση καθώς επίσης και με το Μ - Commerce, την τηλεπικοινωνιακή απάτη και την τρίτη γενιά κινητής τηλεφωνίας (UMTS).

Tην Telestet εκπροσώπησε ο διευθυντής νομικών και κανονιστικών θεμάτων κ. Μ. Καρακώστας, o οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ανάπτυξη τόσο των υπηρεσιών όσο και των δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα τονίζοντας ιδιαίτερα την επίδραση του νέου Ευρωπαϊκού Κανονιστικού πλαισίου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) κ. A. Ψάρρας, η κα Π. Μίχου, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Kaisu Karvala.

Ο οργανισμός GSM Europe εκπροσωπεί 123 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από 50 χώρες/ περιοχές της Ευρώπης. Στις αρχές του 2000, τα μέλη του εξυπηρετούσαν 169 εκατομμύρια συνδρομητές, φτάνοντας τα 281 εκατομμύρια στο τέλος του ίδιου έτους. Από το Μάιο του 2001, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σε 320 εκατομμύρια πελάτες, συμπεριλαμβανομένων και των συνδρομητών της ανατολικής Ευρώπης.

Κάθε δύο χρόνια τα μέλη του φόρουμ συνεδριάζουν, προκειμένου να καθορίσουν τις τεχνολογικές δυνατότητας και λύσεις για την μελλοντική πορεία της τεχνολογίας GSM. Μοιράζονται τις γνώσεις και την τεχνογνωσία των ηγετικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των πλέον πρωτοποριακών οργανισμών της βιομηχανίας των τηλεπικοινωνιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα