«Παρατηρητήριο τιμών» και στα υγρά καύσιμα

Τρίτη, 27 Μαΐου 2003 11:56

Την επόμενη εβδομάδα, ξεκινά η καταγραφή των τιμών των καυσίμων (αμόλυβδη, σούπερ αμόλυβδη, σούπερ και πετρέλαιο κίνησης) στα πρατήρια όλης της χώρας, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που προκήρυξε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συγκεκριμένα, θα καταγράφονται οι τιμές των πρατηρίων σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, στις πρωτεύουσες των νομών, καθώς και στις πόλεις με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.

Με τον τρόπο αυτό το καταναλωτικό κοινό θα ενημερώνεται, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και των εφημερίδων, για τις φθηνότερες τιμές σε κάθε μια από τις προαναφερθείσες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόστηκε επιτυχώς πιλοτικά μέχρι τον Απρίλιο 2003 σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, συμβάλλοντας θετικά στον ανταγωνισμό.

Η επέκταση του μέτρου στοχεύει στην παροχή της προαναφερθείσας υπηρεσίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, στην αξιοπιστία των στοιχείων της πολιτείας για την πορεία των τιμών, στην πλήρη εφαρμογή του Ν.3054/2002 για τις περιπτώσεις δημιουργίας «καρτέλ» σε περιοχές της χώρας και στη λήψη των νόμιμων μέτρων.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο σύστημα μαζί με το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα της ΡΑΕ, κλείνει τον κύκλο της απαραίτητης ενημέρωσης για τις τιμές στα διυλιστήρια, τις εταιρείες εμπορίας και πρατήρια, που θέσπισε ο Ν.3054/2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα