Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2003 07:02
UPD:08:36

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Canon Inc. και άλλων εξαγωγικών εταιρειών για τρίτη ημέρα, σε αντίθεση με το γιεν, περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου θα μειώσει την αξία των πωλήσεων εκτός χώρας.

«Το γιεν αρχίζει να κινείται στη σωστή κατεύθυνση για τους εξαγωγείς και η εξέλιξη αυτή βελτιώνει την ψυχολογία στην αγορά», ανέφερε ο Youichi Yanai, ο οποίος διαχειρίζεται 25 δισ. δολ. σε μετοχές με την Bank of Tokyo-Mitsubishi Ltd., συμπληρώνοντας : «Οταν υποχωρεί το γιεν έναντι του δολαρίου, είναι η ώρα για αγορές μετοχών».

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 1%, φθάνοντας στις 8.319,59 μονάδες στις 12:35' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης οδεύει προς το υψηλότερο κλείσιμο από τις 27 Μαρτίου. Ο Topix αναρριχήθηκε κατά 0,9% φθάνοντας στις 829,80 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ να αποτελούν το 34% των συνολικών κερδών του δείκτη.

Αλλού στην Ασία, η αισιοδοξία για ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, οδήγησαν ανοδικά τις μετοχές στην Ταϊβάν και την Αυστραλία. Ο δείκτης TWSE κέρδιζε ποσοστό 0,4%, ενώ τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. και της Quanta Computer Inc. Στην Αυστραλία, οι μετοχές της News Corp., η οποία πραγματοποιεί τα 3/4 των συνολικών της πωλήσεων στην αγορά των ΗΠΑ, οδηγούσαν σε άνοδο τον δείκτη.

Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times υποχωρούσε κατά 0,4%, καθώς έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί, ότι η οικονομία της νήσου ενδέχεται να περιέλθει σε ύφεση. Οι δείκτες στην Κίνα κινούντο πτωτικά, καθώς οι λοιποί στην περιφέρεια σημείωναν άνοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα