Μεικτή εικόνα στη Wall Street

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 23:30
REUTERS

Μεικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς στο επίκεντρο των συναλλαγών βρέθηκαν από τη μία πλευρά τα στοιχεία για τη συρρίκνωση των οικονομιών της Ιαπωνίας και της Ευρωζώνης και από την άλλη η εξαγορά της Heinz και η απόφαση για συγχώνευση των American Airlines και US Airways.

REUTERS

Συγκεκριμένα, με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων σχεδόν ετών συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το δ’ τρίμηνο του 2012. Έτσι, το τελευταίο τρίμηνο του έτους, το ΑΕΠ των 17 κρατών της Ευρωζώνης κατέγραψε πτώση 0,6% σε τριμηνιαία βάση, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για συρρίκνωση 0,4%.

Σε τροχιά συρρίκνωσης παρέμεινε για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο και η ιαπωνική οικονομία. Το δ’ τρίμηνο του 2012, το ιαπωνικό ΑΕΠ σημείωσε πτώση 0,1% σε τριμηνιαία βάση, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάπτυξη 0,1%.

REUTERS

Την ίδια ώρα σε συμφωνία για την εξαγορά της Heinz, έναντι τιμήματος 28 δισ. δολαρίων, κατέληξαν η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ και η 3G Capital.

REUTERS

Την απόφασή τους να συγχωνευθούν ανακοίνωσαν επισήμως σήμερα οι American Airlines και US Airways, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση ύψους 11 δισ. δολαρίων.

Με τα σημαντικότερα κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των Alcoa και JPMorgan ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Cisco και Coca Cola.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,06% στις 13.973,85 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με οριακή άνοδο 0,07% στις 1.5121,39 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,06% στις 3.198,88 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα