ΣΕΛΜΑΝ: Επιστροφή στην κερδοφορία-Επένδυση 6,5 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2003 17:17

Θετικά κινήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2003 για τη βιομηχανία ξύλου και προϊόντων ξυλείας Σέλμαν ΑΕ. Ειδικότερα, οι πωλήσεις της μητρικής, εισηγμένης στο χρηματιστήριο, εταιρείας ανήλθαν στα 34.954 χιλ. ευρώ έναντι των 33.281 χιλ. ευρώ του τριμήνου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2002.

Τα μεικτά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν στα 5.056 χιλ. ευρώ από 4.473 χιλ. ευρώ, βελτιωμένα κατά μία εκατοστιαία μονάδα.

Το καθαρό αποτέλεσμα του τριμήνου είναι θετικό κατά 192 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 49 χιλ. ευρώ που είχαν καταγραφεί πέρυσι το πρώτο τρίμηνο.

Σε ενοποιημένη βάση, με τη συμμετοχή και της θυγατρικής Χατζηλουκάς ΑΕ, οι πωλήσεις έφθασαν τα 35.988 χιλ. από 33.936 χιλ. ευρώ, τα μεικτά αποτελέσματα στα 5.370 χιλ. από 4.782 χιλ. ευρώ και τα κέρδη στα 220,5 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 106 χιλ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2002.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης, η Σέλμαν συνεχίζει και το 2003 την προσπάθειά της για βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, μείωση του κόστους παραγωγής και αύξησης του μεριδίου της στην αγορά, μέσα από επενδύσεις που αποσκοπούν και στην βελτίωση των ήδη εν λειτουργία εγκαταστάσεων όσο και σε κατασκευή νέων μονάδων για παραγωγή εισαγόμενων μέχρι τώρα πρώτων υλών.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία υλοποιεί επένδυση της τάξεως των 6,5 εκ. ευρώ για την κατασκευή μονάδος εμποτισμού χαρτιού μελαμίνης (φιλμ) το οποίο μέχρι τώρα εισάγεται στο σύνολό του από όλες τις βιομηχανίες του κλάδου.

Η επένδυση, η οποία θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει στις αρχές του 2004, αφορά στην ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος στον χώρο που λειτουργεί το νέο εργοστάσιο στην ΒΙ.ΠΕ. της Κομοτηνής και τον εξοπλισμό του με τα απαραίτητα μηχανήματα. Η παραγωγή της επένδυσης αυτής, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αναμένεται να μειώσει ουσιαστικά το κόστος των προϊόντων μοριοσανίδας

Σημειώνεται ότι η Σέλμαν προ ημερών υπέγραψε συμφωνία για την εγκατάσταση της οικογένειας λύσεων mySAP Business Suite που αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην συνεχιζόμενη προσπάθεια από τη διοίκηση για περισσότερο αποδοτική και ευέλικτη λειτουργία και οργάνωση της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα