Στάση αναμονής στη Wall Street

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 16:48

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές άνοιξε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν όψει της ομιλίας για την Κατάσταση του Έθνους που θα εκφωνήσει σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στις 17.38 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones παρέμενε αμετάβλητος στις 13.973,94 μονάδες, ο δείκτης Standard & Poor's 500 υποχωρούσε ελαφρώς στις 1.517,01 μονάδες και ο Nasdaq Composite σημείωνε οριακές απώλειες 0,07% στις 3.192,01 μονάδες.

Στη σημερινή του ομιλία, ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιό του για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, καταθέτοντας προτάσεις για επενδύσεις σε υποδομές, μεταποίηση, καθαρή ενέργεια και εκπαίδευση.

Όπως παρατηρούν οι αναλυτές, οι επενδυτές διστάζουν να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες δεν διακρίνονται ξεκάθαρες τάσεις στην αγορά.

«Το ότι οι επενδυτές δεν έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους μετά το πρόσφατο ράλι είναι θετικό σημάδι», σχολιάζει στο Reuters ο Πίτερ Γιανκόβσκις από την OakBrook Investments στο Ιλινόις των ΗΠΑ. Όπως εξηγεί, είναι φυσικό η αγορά να κάνει μία παύση ελλείψει σημαντικών οικονομικών στοιχείων και εν όψει της σημαντικής ομιλίας του αμερικανού προέδρου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα