Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Goodyear

Υποβάθμιση προβλέψεων για το 2013
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 16:23

Ισχυρότερα του αναμενόμενου κέρδη ανακοίνωσε η Goodyear για το τέταρτο τρίμηνο, ωστόσο υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το 2013 επικαλούμενη τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου.

«Ως αποτέλεσμα των εκτιμήσεών μας για συνεχιζόμενη αδυναμία στην ευρωπαϊκή οικονομία και για τις συνέπειές της στις βιομηχανίες αυτοκινήτου και ελαστικών, μειώνουμε τις προβλέψεις μας για τα λειτουργικά κέρδη του 2013 και αναλαμβάνουμε δράση για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα στην περιοχή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ρίτσαρντ Κρέιμερ.

Όσον αφορά στα διανεμόμενα στους κοινούς μετόχους αποτελέσματα, η Goodyear εμφάνισε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το τέταρτο τρίμηνο έναντι κερδών ύψους 18 εκατ. δολαρίων, ή 7 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων κατέγραψε κέρδη 39 σεντς ανά μετοχή, σχεδόν διπλάσια από τα 20 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές.

Οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν το ίδιο διάστημα κατά 11% στα 5,05 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 5,34 δισ. δολάρια.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα