Περισσότερο αισιόδοξες οι γερμανικές επιχειρήσεις

Έρευνα του Γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 11:49

Ελαφρώς πιο αισιόδοξες για τις επιχειρηματικές τους προοπτικές αλλά και για τις προοπτικές των εξαγωγών τους είναι οι γερμανικές επιχειρήσεις, σε σχέση με το περασμένο φθινόπωρο, σύμφωνα με το Γερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο (DIHK).

«Η οικονομία ανακάμπτει στις αρχές του 2013», αναφέρει το DIHK σε έρευνά του, στην οποία εξετάστηκαν οι απόψεις 28.000 στελεχών επιχειρήσεων το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου και μέσων Ιανουαρίου.

«Έπειτα από μια συνεχή επιδείνωση στη διάρκεια του 2012, η επιχειρηματική δραστηριότητα σταθεροποιείται σε ένα υψηλό επίπεδο», σημειώνεται στην έρευνα.

Αυτό καταγράφεται και στον δείκτη Ifo, ο οποίος αυξάνεται σταθερά τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ τον Ιανουάριο έδειξε πως το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα ανήλθε σε υψηλό τουλάχιστον έξι μηνών.

Σύμφωνα με το DIHK, οι εταιρείες εμφανίζονται όλο και λιγότερο ανήσυχες για τους επόμενους μήνες, κυρίως λόγω της μερικής προόδου που έχει σημειωθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, περίπου οι μισές επιχειρήσεις αναμένουν εξασθένηση της εγχώριας ζήτησης καθώς και επιπρόσθετα βάρη με τη μορφή υψηλότερων τιμών ενέργειας και πρώτων υλών.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα