Χρ. Πάχτας: Ιδιαίτερα ικανοποιητική η πορεία του Γ' ΚΠΣ

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2003 14:34

Ο ρυθμός απορρόφησης των Κοινοτικών πόρων αντιστοιχεί στο 22% της συνολικής Κοινοτικής συμμετοχής, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Πάχτας ο οποίος πρόσθεσε ότι οι μέχρι τώρα συνολικές εισροές ανέρχονται σε 4,6 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, έως το τέλος του 2003 θα έχουν εισρεύσει στη χώρα μας περίπου άλλα 800 εκατ. ευρώ (υπόλοιπα από το Β' ΚΠΣ), ενώ πρόσφατα εισέρευσαν άλλα 200 εκατ. ευρώ από το Β' ΚΠΣ.

Σε ό,τι αφορά τις νομικές δεσμεύσεις (υπογραφή συμβάσεων για έργα και δράσεις) ο κ. Πάχτας είπε ότι το ποσόν που αντιστοιχεί στις παραπάνω δεσμεύσεις φθάνει τα 10,2 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 32% του συνολικού προϋπολογισμού, γεγονός που σημαίνει οτι το ένα τρίτο του Γ' ΚΠΣ ήδη εκτελείται.

Ωστόσο, από τα επίσημα στοιχεία του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Οικονομίας, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Πάχτας, η απορρόφηση κυμαίνεται απο 10% έως 41% της συνολικής δαπάνης.

Για παράδειγμα οι οδικοί άξονες σημειώνουν απορροφητικότητα 41% ενώ το περιφερειακό πρόγραμμα της Ηπείρου σημειώνει μονο 10%. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας πόρων, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αποφάσισε να προχωρήσει σε εσωτερική ανακατανομή των δαπανών εν όψει και της ενδιάμεσης αξιολόγησης του προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα