Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2003 14:59

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street εν μέσω αισιόδοξων εκτιμήσεων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο δείκτης ISM για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον αμερικανικό μεταποιητικό τομέα διαμορφώθηκε το Μάιο στις 48 μονάδες από 45,4 μονάδες τον Απρίλιο. Τα επίσημα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 17:00 (ώρα Ελλάδος), μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο των επιχειρήσεων, η φινλανδική Nokia συνήψε συμφωνία συνεργασίας με τη Warner Music International, θυγατρική της AOL Time Warner, ενώ σύμφωνα με τη Wall Street Journal η Vivendi Universal ενδεχομένως να ανακοινώσει σήμερα την πώληση της θυγατρικής της Spencer Gifts στην Gordon Brothers Group. Η μετοχική τιμή της Vivendi στο Παρίσι ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,90%.

Ανοδικά κινούνται επίσης, στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, οι μετοχές των εταιρειών ΙΒΜ (1,04%) και Microsoft (0,48%).

Αντιθέτως, πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Hewlett Packard παρά τη δημοσιοποίηση έκθεσης σύμφωνα με την οποία η εν λόγω εταιρεία κατέκτησε την πρώτη θέση στην αγορά server υπολογιστών, με βάση τα έσοδα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, υποσκελίζοντας την ΙΒΜ http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/06/02/628760.htm .

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, οι κυριότεροι δείκτες εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά, το ευρώ παραμένει κάτω από τα 1,17 δολάρια, ενώ η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου ενισχύεται κατά 0,99% και έχει διαμορφωθεί στα 26,58 δολάρια ανά βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα