Νέες εγκρίσεις έργων 5,3 εκατ. ευρώ για την «ΚτΠ»

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2003 16:47
UPD:16:48

Νέες εγκρίσεις έργων 5,3 εκατ. ευρώ του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα το έργο του υπουργείου Πολιτισμού «Ανάπτυξη αυτόματων συστημάτων πώλησης εισιτηρίων και διαχείρισης και ελέγχου των εισόδων του κοινού σε σημαντικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους», συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Σύγχρονες μέθοδοι ενημέρωση του πολίτη και των Επιχειρήσεων ΜΜΕ» του υπουργείου Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, αφορά στην αναβάθμιση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) και στον εκσυγχρονισμό της δικτυακής υποδομής του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, στη δημιουργία ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών τόσο στον φορέα, όσο επίσης στο Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και, τέλος, στη δημιουργία σύγχρονης πληροφοριακής υποδομής στο Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και στις βιβλιοθήκες του υπουργείου Τύπου και της ΕΣΗΕΑ.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση μελέτης για την ανάπτυξη της τηλεργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 130 χιλ. ευρώ.

Τέλος, υπεγράφη η χρηματοδότηση μελέτης για το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Γεωπληροφοριών ΙΓΜΕ και την υποδομή για την ηλεκτρονική διαχείριση και διάθεσή τους». Η μελέτη είναι συνολικού προϋπολογισμού 60 χιλ. ευρώ.

Εως σήμερα οι εντάξεις ανέρχονται σε 856,5 εκατ. ευρώ (748,4 εκατ. ευρώ με όρους δημόσιας δαπάνης), ενώ οι δαπάνες έφτασαν τα 153,2 εκατ. ευρώ (145 εκατ. ευρώ με όρους δημόσιας δαπάνης).

Οι εντάξεις αντιστοιχούν στο 30,2% του συνολικού προϋπολογισμού του Προγράμματος (στο 33% της συνολικής δημόσιας δαπάνης) και οι δηλωθείσες δαπάνες στο 5,4% τού συνολικού προϋπολογισμού του Προγράμματος (στο 6,4% επί της συνολικής δημόσιας δαπάνης).

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα