Υπεγράφη η απόφαση για εννέα ΒΙΟ.ΠΑ.

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2003 16:55

Την απόφαση, με την οποία εγκρίνονται ο φορέας λειτουργίας και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για εννέα Βιομηχανικά Πάρκα (ΒΙΟ.ΠΑ.), υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέξανδρος Καλαφάτης.

Πρόκειται για τα ΒΙΟ.ΠΑ Ζερβοχωρίου (Ν. Χαλκιδικής), Κάτω Γέφυρας-Θεσσαλονίκης (Ν. Θεσσαλονίκης), Ρεθύμνου (Ν. Ρεθύμνου), Ανώπολης (Ν. Ηρακλείου), Αρκαλοχωρίου (Ν. Ηρακλείου), Αγίου Νικολάου (Ν. Λασιθίου), Θεσπρωτίας (Ν. Θεσπρωτίας), Κοζάνης (Ν. Κοζάνης) και Ορμενίου (Ν. Εβρου).

Τα εννέα νέα ΒΙΟ.ΠΑ, συνολικής έκτασης 2.852 στρεμμάτων, θα φιλοξενήσουν περίπου 590 επιχειρήσεις, στην πλειοψηφία τους εμπορικές και μεταποιητικές, αλλά και του τομέα παροχής υπηρεσιών.

Σε κάθε Βιομηχανικό Πάρκο λειτουργεί μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, ενώ προβλέπονται αυστηροί όροι επεξεργασίας και καθαρισμού αερίων ρύπων. Το συνολικό κόστος δημιουργίας των υποδομών για τα νέα Πάρκα ανήλθε σε 28,6 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο ΒΙΟ.ΠΑ Ορμενίου θα εγκατασταθούν επιχειρήσεις που διατηρούν εμπορική συνεργασία με γειτονικές χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα