Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2003 17:32

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται από την έναρξη της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στον κλάδο της βιοτεχνολογίας.

Στις 17:22 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 8.953,69 μονάδες αυξημένος κατά 1,17% και ο Nasdaq στις 1.615,53 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1,23%.

Στη διατήρηση του θετικού κλίματος που επικράτησε κατά τις προηγούμενες συνεδρίασης συμβάλλουν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης ISM που καταγράφει την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα μεταποίησης των ΗΠΑ διαμορφώθηκε τον περασμένο μήνα στις 49,4 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο.

Τον Απρίλιο ο εν λόγω δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 45,4 μονάδες, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδό του στις 48 μονάδες το Μάιο.

Παρέμεινε ωστόσο κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που αποτελεί τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην ύφεση και την ανάπτυξη του βιομηχανικού κλάδου.

Οικονομολόγος της Lehman Brothers προέβη σήμερα στην εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,5% σε ετήσια βάση στο τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο, ενώ αρχικά προέβλεπε ρυθμούς ανάπτυξης 3% και 3,2% αντιστοίχως.

Σημαντική άνοδο (10,16%) σημειώνει η μετοχή της εταιρείας λογισμικού J. D. Edwards. Όπως έγινε σήμερα γνωστό, η ομοειδής εταιρεία Peoplesoft ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς της Edwards αντί 1,7 δισεκ. δολ. Η μετοχή της Peoplesoft υποχωρεί κατά 5,55%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα