ΟΤΕ: Έναρξη της διαδικασίας άρσης και συναίνεσης των ομολογιούχων

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2003 17:48

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε τη διαδικασία για την αποδοχή άρσης της ρήτρας (non-payment cross default) από τους κατόχους του ομολογιακού δανείου του ΟΤΕ ύψους 1,1 δις ευρώ με κουπόνι 6,125% που λήγει το 2007 (το οποίο εκδόθηκε από την θυγατρική του OTE PLC με εγγύηση του ΟΤΕ) και ενεργοποιήθηκε λόγω της CosmoRom.

Σκοπός της διαδικασίας είναι να ζητηθεί η άρση της ρήτρας (non-payment cross default) που ενεργοποιήθηκε από την έμμεση θυγατρική του CosmoRom καθώς και η τροποποίηση ορισμένων όρων (δηλ. των γεγονότων υπερημερίας και της απαγόρευσης για δανεισμό με εμπράγματη εξασφάλιση - event of default και negative pledge) της ομολογιακής έκδοσης, ώστε η εφαρμογή των όρων αυτών να περιοριστεί μόνο στον ΟΤΕ, την ΟΤΕ PLC και τις σημαντικού μεγέθους θυγατρικές του (εκτός της RomTelecom και της OTE-Estate) και να επιτραπεί η χρηματοδότηση χωρίς δικαίωμα αναγωγής στην ΟΤΕ Α.Ε. (non-recourse financing) σε μη-σημαντικές θυγατρικές του στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ είχε ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να ζητήσει την επίσημη αποποίηση της συγκεκριμένης ρήτρας από τους ομολογιούχους καθώς και από τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν χορηγήσει το κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 1,0 δις δολαρίων.

Οι ομολογιούχοι που συναινούν με την άρση της ρήτρας και τις προτεινόμενες τροποποιήσεις μέχρι τις 14.00 (ώρα Λονδίνου) στις 16 Ιουνίου 2003 θα δικαιούνται πληρωμή για συναίνεση (consent payment) 2,5 ευρώ για κάθε ομολογία ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ εφόσον συναινέσουν και δεν ανακαλέσουν.

Οι ομολογιούχοι που θα συναινέσουν μετά τις 14.00 (ώρα Λονδίνου) στις 16 Ιουνίου 2003 και μέχρι τις 14.00 (ώρα Λονδίνου) στις 27 Ιουνίου 2003 θα δικαιούνται μόνο 1,5 ευρώ για κάθε ομολογία ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ. Οι ομολογιούχοι που δεν θα συμφωνήσουν με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις δεν θα δικαιούνται πληρωμή για συναίνεση.

Οι ομολογιούχοι μπορούν να αποσύρουν τη σύμφωνη γνώμη τους έως το νωρίτερο στις 14.00 στις 16 Ιουνίου 2003 ή στις 27 Ιουνίου 2003 (αντίστοιχα) είτε κατά την ημέρα που ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει ότι έλαβε την προαπαιτούμενη συναίνεση για να γίνουν αποδεκτές οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στη συνέλευση των ομολογιούχων. Μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας οι συναινέσεις δεν θα μπορούν να ανακληθούν.

Η πληρωμή για συναίνεση θα καταβληθεί μόνο στους ομολογιούχους που συμφωνούν εφόσον οι προτεινόμενες τροποποιήσεις γίνουν αποδεκτές στη συνέλευση των ομολογιούχων.

Η σχετική διαδικασία θα λήξει στις 14.00 στις 27 Ιουνίου 2003 και θα ακολουθήσει η συνέλευση των ομολογιούχων που έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 (ώρα Λονδίνου) στις 30 Ιουνίου 2003. Τη διαδικασία συντονίζει η Morgan Stanley.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα