Η Βαλκάν Εξπόρτ διαψεύδει τα περί μεταφοράς μονάδας μοριοσανίδας στο εξωτερικό

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2003 13:01

Μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον Τύπο, η διοίκηση της Βαλκάν Εξπόρτ σε σημερινή της ανακοίνωση διευκρινίζει τα ακόλουθα:

«Δεν υφίσταται καμία απόφαση για τη μεταφορά της μονάδας μοριοσανίδας σε χώρα του εξωτερικού. Πλην όμως είναι υποχρέωση της διοίκησης απέναντι στους μετόχους και στο σύνολο των εργαζομένων να ερευνά νέες αγορές, ως και την πιθανή δραστηριοποίηση της εταιρείας σε αυτές, εφόσον η προοπτική αυτή θα συνεισφέρει στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Επιπροσθέτως, η διοίκηση της εταιρείας έχει γνωστοποιήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου τον προβληματισμό της σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της μονάδας παραγωγής μοριοσανίδας και τη δυσμενή επίδραση της λειτουργίας αυτής στα αποτελέσματα της εταιρείας. Εδώ και έξι μήνες άλλωστε έχουν εφαρμοστεί μέτρα για τον περιορισμό της επιβαρυντικής λειτουργίας της μονάδας. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία προέβη και στις πρόσφατες απολύσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η διοίκηση της Βαλκάν Εξπόρτ Α.Ε. προτίθεται να διασφαλίσει την απασχόληση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων από τη μονάδα παραγωγής μοριοσανίδας, δι΄ απορροφήσεως αυτών από τις υπόλοιπες παραγωγικές μονάδες της εταιρείας, με σκοπό και την ενίσχυση των τελευταίων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα