Σε αναζήτηση των βέλτιστων πρακτικών για τις εξαγωγές

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 14:34
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τον υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου της Ολλανδίας Σ. Σμιτς.

Οι βέλτιστες πρακτικές για την προώθηση του τομέα των εξαγωγών τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τον υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου της Ολλανδίας Σ. Σμιτς.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, Ολλανδοί ειδικοί, εδώ και καιρό, βοηθούν την Ελλάδα έτσι ώστε να αναδιαρθρώσει το μοντέλο που έχει ακολουθήσει στον τομέα των εξαγωγών. Πρόσθεσε πως ηδη τους τελευταίους μήνες και τα τελευταία χρόνια έχουμε μια αύξηση στις εξαγωγές, αλλά επισήμανε πως πρέπει να γίνουν πολλά βήματα, γιατί η Ελλάδα συγκριτικά με το μέσο όρο της Ευρώπης είναι ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.

Από την πλευρά του ο κ. Σμιτς σημείωσε πως για την Ολλανδία οι εξαγωγές υπήρξαν σωσίβιο την περιόδο της κρίσης, καθώς βοήθησαν στη μείωση των επιπτώσεών της.

«Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επωφεληθεί από τις σωστές πρακτικές μας αλλά επίσης και από τα σφάλματα τα οποία έχουμε διαπράξει, διότι αυτά ήταν ιδιαίτερα δαπανηρά για την οικονομία μας. Και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να δώσουμε το μήνυμα στην Ελλάδα, κατά τρόπο ώστε να υπερπηδήσει αυτά τα προβλήματα και να έχει μια θετική πορεία συνολικά» πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα