Fitch: Πιο αισιόδοξοι οι ευρωπαίοι επενδυτές για την κρίση

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 14:26
EPA/JUSTIN LANE

Ενισχύεται η αισιοδοξία μεταξύ των ευρωπαίων επενδυτών όσον αφορά στην κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη, καθώς για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια οι «αισιόδοξοι» ξεπέρασαν τους «απαισιόδοξους», σύμφωνα με έρευνα της Fitch.

Όπως καταδεικνύει η τριμηνιαία έρευνα του οίκου αξιολόγησης, το ποσοστό των ευρωπαίων επενδυτών που πιστεύουν ότι θα βελτιωθεί το οικονομικό περιβάλλον στην Ευρωζώνη αυξήθηκε σε 51% τον Ιανουάριο, έναντι 29% που ήταν τον Οκτώβριο.

Το 53% των συμμετεχόντων προσδοκά βελτίωση των χρηματοδοτικών συνθηκών το 2013, σε σύγκριση με το β’ εξάμηνο του 2012, το 39% πιστεύει ότι δεν θα αλλάξει κάτι και μόνο το 8% αναμένει επιδείνωση.

Οι απαντήσεις που παρείχαν οι ερωτηθέντες υποδεικνύουν ενίσχυση της εμπιστοσύνης σε σύγκριση με την έρευνα του περασμένου Ιουλίου.

Πάντως, το 11% των ευρωπαίων επενδυτών πιστεύει ότι η κρίση χρέους θα οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας και ίσως 1-2 κρατών ακόμη από την Ευρωζώνη. Ωστόσο, το εν λόγω ποσοστό έχει μειωθεί σημαντικά από το 21% που ήταν πριν από ένα εξάμηνο.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα