Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σημίτη-Χριστοδουλάκη με ΣΕΒ

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2003 16:35

«Κοινός στόχος όλων μας είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η αύξηση της απασχόλησης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Χριστοδουλάκη.

«Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα σύννεφα για να διαλυθούν», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ σε ερώτηση σχετική με τις σχέσεις της ηγεσίας του Συνδέσμου με την κυβέρνηση, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούσαν στο κλείσιμο επιχειρήσεων. «Είχαμε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συνάντηση με τον πρωθυπουργό», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε «μέσα σε ένα πνεύμα καλόπιστου διαλόγου, ο οποίος είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις».

Ο κ. Κυριακόπουλος, αναφερόμενος στο αντικείμενο της συνάντησης, τόνισε ότι «ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει γίνει σε ορισμένους τομείς και για τους προβληματισμούς μας σε ορισμένους άλλους. Γενικά υπήρξε ένα πάρα πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα».

Ο κ. Χριστοδουλάκης επισήμανε ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες στο μέτωπο της απασχόλησης αλλά και σε άλλα όπως είναι αυτό που αφορά στα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις στο να κάνουν επενδύσεις», ενώ πρόσθεσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι νέες διατάξεις και κατευθύνσεις του αναπτυξιακού νόμου που θα αφορούν τις ενισχύσεις των επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα