Πτωτικές τάσεις στη Ν.Υ.

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2003 16:51

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς, με αφορμή τη σημερινή προειδοποίηση της Motorola, εκδηλώνονται ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση πρόσφατων κερδών.

Στις 16:37 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.033,38 μονάδες μειωμένος κατά 0,32% και ο Nasdaq στις 1.615,91 μονάδες με απώλειες 0,71%.

Η μετοχική τιμή της Motorola σημειώνει πτώση άνω του 5%. Η υπ΄ αριθμόν δύο εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο προχώρησε σήμερα σε υποβάθμιση των αρχικών της εκτιμήσεων για τις πωλήσεις και την κερδοφορία της στο δεύτερο τρίμηνο επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης προϊόντων της στην ασιατική αγορά.

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις, οι πωλήσεις της Motorola αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 6 δισεκ. δολ. και 6,2 δισεκ. δολ., ενώ τα κέρδη ανά μετοχή εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 2 σεντς.

Στις 13 Mαΐου η αμερικανική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι αναμένει πωλήσεις ύψους 6,4 δισεκ. δολ. έως 6,6 δισεκ. δολ. για το εν λόγω χρονικό διάστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα