Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2003 07:02
UPD:07:09

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο της κινητής τελεφωνίας, όπως της Kyocera Corp. και της Samsung Electronics Inc., καθώς επικρατεί ανησυχία ότι η Nokia Oyj θα αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή της για το δεύτερο τρίμηνο, μία ημέρα μετά την Motorola Inc. η οποία μείωσε τις προβλέψεις της.

Οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της ST Assembly Test Services Ltd. και της NEC Corp. σημειώναν απώλειες μετά την βιομηχανική έκθεση η οποία έδειξε ότι οι παραγγελίες προσωπικών υπολογιστών θα αυξηθούν λιγότερο από ό,τι αναμένετο το τρέχον έτος, καθώς μειώνονται οι δαπάνες των καταναλωτών.

«Μακρύς είναι ακόμη ο δρόμος για την ανάκαμψη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και των μετοχών υψηλής τεχνολογίας», ανέφερε ο Toshio Tahara, ο οποίος διαχειρίζεται 110 δισ. δολ. σε μετοχές με την Sumitomo Mitsui Asset Management Co., συμπληρώνοντας : «Το ράλι που βλέπουμε δεν είναι σταθερό επειδή η κατάσταση δεν έχει αλλάξει από τα θεμέλιά της».

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 1% φθάνοντας στις 8.732,144 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα και ο Topix έχανε επίσης 1%, φθάνοντας στις 865,30 μονάδες. Νωρίτερα, ο Nikkei σημείωνε κέρδη, φθάνοντας χθες στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών και ο Topix κινείτο ανοδικά για ένατη ημέρα, κάνοντας το μεγαλύτερο του σερί κερδών που είχε να εμφανίσει από το 1990.

Οι δείκτες στη Ν. Ζηλανδία και την Κίνα, ήταν οι μόνοι στην περιφέρεια που σημείωναν κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα