Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2003 07:02
UPD:07:04

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης η οποία ανέφερε ότι οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ είναι καλύτερες για πρώτη φορά μέσα σε ένα έτος.

Οι μετοχές της Canon Inc. κινούντο ανοδικά, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο θα σημειώσουν αύξηση κατά 78%, μετά τις καλύτερες, από ό,τι αναμένετο, πωλήσεις ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, έγχρωμων φωτοτυπικών, αλλά και της μείωσης του κόστους παραγωγής.

«Η οικονομία και τα εταιρικά κέρδη σαφώς βελτιώνονται και δημιουργούν όπως είναι φυσικό ένα υγιές περιβάλλον για τις μετοχές», ανέφερε ο Toru Katsu, ο οποίος διαχειρίζεται 2,5 δισ. δολ. σε μετοχές με της AIG Global Investment Management Corp., στο Τόκυο. Ο Katsu συμπλήρωσε ότι προτιμά μετοχές εταιρειών, οι οποίες βασίζονται στις πωλήσεις εκτός χώρας.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στις 8.949,05 μονάδες στις 12:31' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, τη στιγμή που ο Topix σημείωνε κέρδη 1,3%, φθάνοντας στις 880,77 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, αποτελούσαν το 24% των συνολικών κερδών του δείκτη. Και οι δύο δείκτες βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα, μετά από την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 2002.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 0,9%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Samsung Electronics, η οποία πραγματοποιεί περίπου το 1/5 των συνολικών της πωλήσεων στις ΗΠΑ. Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times αναρριχήθηκε κατά 1,1% υπερβαίνοντας τα όρια ανόδου μετά από χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των επτά μηνών, με τις μετοχές της Venture Corp., της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ηλεκτρονικών για εταιρείες, της νήσου, όπως για τη Hewlett-Packard Co., εμφάνιζαν κέρδη.

Στην Αυστραλία, οι μετοχές της News Corp., η οποία πραγματοποιεί τα 3/4 των πωλήσεών της στις ΗΠΑ, οδήγησαν το ράλι ανόδου.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία και την Ταϊλάνδη, που εμφάνιζαν απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα