Γαλλία : Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής και τον Απρίλιο

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2003 11:10

Μείωση, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας, αυξάνοντας τον κίνδυνο για συρρίκνωση της ανάπτυξης, της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας της Ευρώπης, μετά από άνοδο που είχε εμφανίσει το πρώτο τρίμηνο.

Η παραγωγή υποχώρησε κατά 0,8% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Μάρτιο μετά από τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδειξαν ελαφρά άνοδο 0,3%, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση στο Παρίσι. Τη μεγαλύτερη υποχώρηση σημείωσε η παραγωγή των αυτοκινητοβιομηχανιών και των προϊόντων που σχετίζονται με τον κλάδο της ενέργειας. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, ότι η παραγωγή θα υποχωρήσει κατά 0,1%.

Οι βιομηχανίες υποφέρουν από τη στασιμότητα των οικονομιών, αλλά και την άνοδο του ευρώ σε ποσοστό της τάξης του 24% έναντι του δολαρίου εδώ και ένα χρόνο, γεγονός που έχει μειώσει τις εξαγωγές και τα κέρδη των εταιρειών.

Η οικονομία των οκτώ τρισ. δολ. των 12 χωρών μελών της ευρωζώνης δεν αναπτύχθηκε το πρώτο τρίμηνο και ενδέχεται να μην αναπτυχθεί και το δεύτερο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα