Περσεύς : Ενεκρίθη από το υπουργείο Ανάπτυξης έργο 1,5 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2003 12:21

Ενεκρίθη από την γενική γραμματεία έρευνας και τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης, η πρόταση έργου της εταιρείας «Περσεύς Προϊόντα Ειδικής Διατροφής ΑΒΕΕ», προϋπολογισμού 1.584.350 ευρώ και δημόσια δαπάνη 792.175 ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, την πρόταση αξιολόγησε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ η θυγατρική εταιρεία AquaBio Tech Hellenic, θα αναλάβει με ανάθεση ως υπεργολάβος τη συνολική επιστημονική τεχνική και οικονομική διαχείριση του έργου.

Ανάδοχος φορέας του έργου, η Περσεύς και συνεργαζόμενοι φορείς το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΚΘΕ), το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (ΙΘΑΒΙΚ) και η θυγατρική εταιρεία «Ιχθυοτροφεία Αργινώντα Α.Ε.).

Με την ολοκλήρωση του έργου, η εταιρεία, στοχεύει στην ανάπτυξη παραγωγής νέων καινοτόμων, προς τις φυσικές και οργανοληπτικές τους ιδιότητες, ιχθυοτροφών, κατάλληλων για την ελεγχόμενη διατροφή μεγάλης εμπορικής σημασίας ειδών ψαριού, όπως είναι η σιναγρίδα, η σφυρίδα, ο τόνος, το μαγιάτικο. κ.ά.

Τα προκαταρκτικά, αλλά και τα τελικά αποτελέσματα του έργου θα επιτρέψουν την υλοποίηση του ήδη υποβληθέντος επενδυτικού προγράμματος του υπουργείου Γεωργίας για τη νέα γραμμή παραγωγής της εταιρείας, με την εφαρμογή καινοτόμου τεχνολογίας παραγωγής ιχθυοτροφών.

Παράλληλα, θα αποκτηθεί η απαραίτητη τεχνογνωσία για την εφαρμογή της διατροφής στα νέα είδη ψαριού, κάτι, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά την ανταγωνιστική θέση της εταιρείας στην αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα