Ανοδικές τάσεις στη Ν.Υ.

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2003 16:55

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημειώνουν κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά τα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Fed, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,1% τον περασμένο μήνα έναντι πτώσης 0,6% -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων- τον Απρίλιο. Οι αναλυτές σε έρευνα του briefing.com δεν ανέμεναν μεταβολή.

Επιπλέον, ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,2% το Μάιο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μικρή υποχώρηση. Η πρόβλεψη αυτή, εάν επαληθευόταν, θα αναζωπύρωνε τους φόβους περί υπάρξεως αποπληθωριστικού κινδύνου στην αμερικανική οικονομία.

Τέλος, οι κατασκευές νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 6,1% τον περασμένο μήνα ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στις 16:37 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.345,78 μονάδες αυξημένος κατά 0,29% και ο Nasdaq στις 1.670,72 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,25%.

Αξιόλογη άνοδο (1,10%) σημειώνει η μετοχή της Altria. Η Credit Suisse First Boston προχώρησε σήμερα σε αναβάθμιση των αρχικών της εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή της αμερικανικής καπνοβιομηχανίας στο 2003.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχεται η μετοχή της AT&T μετά την υποβάθμισή της από τη Merrill Lynch.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει υποχωρήσει στα 1,1774 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα