Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Ιουνίου 2003 16:55

Ανοδικές τάσεις στη Ν.Υ.

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημειώνουν κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά τα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Fed, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,1% τον περασμένο μήνα έναντι πτώσης 0,6% -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων- τον Απρίλιο. Οι αναλυτές σε έρευνα του briefing.com δεν ανέμεναν μεταβολή.

Επιπλέον, ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,2% το Μάιο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μικρή υποχώρηση. Η πρόβλεψη αυτή, εάν επαληθευόταν, θα αναζωπύρωνε τους φόβους περί υπάρξεως αποπληθωριστικού κινδύνου στην αμερικανική οικονομία.

Τέλος, οι κατασκευές νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 6,1% τον περασμένο μήνα ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στις 16:37 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.345,78 μονάδες αυξημένος κατά 0,29% και ο Nasdaq στις 1.670,72 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,25%.

Αξιόλογη άνοδο (1,10%) σημειώνει η μετοχή της Altria. Η Credit Suisse First Boston προχώρησε σήμερα σε αναβάθμιση των αρχικών της εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή της αμερικανικής καπνοβιομηχανίας στο 2003.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχεται η μετοχή της AT&T μετά την υποβάθμισή της από τη Merrill Lynch.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει υποχωρήσει στα 1,1774 δολάρια.