Πιέσεις στα βαριά της Ν.Υ.

Συνέχισε την άνοδο η Ευρώπη
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2003 00:01
UPD:06:41

ΠΙΕΣΕΙΣ δέχθηκαν τα blue chip κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, καθώς οι προειδοποίησεις για την κερδοφορία εταιρειών, όπως Eastman Kodak, απομάκρυναν ένα μέρος της αισιοδοξίας που έχει οδηγήσει την αγορά σε εντυπωσιακή άνοδο τους τελευταίους μήνες.

Αντίθετα, οι μετοχές του τομέα υψηλής τεχνολογίας στηρίχθηκαν από την είδηση της βελτιωμένης προσφοράς της Oracle για την εξαγορά της PeopleSoft, καθώς και από τα θετικά επενδυτικά σχόλια χρηματιστηριακών ομίλων για μετοχές τεχνολογίας.

Η Cisco Systems συγκαταλέγεται στις μετοχές του δείκτη Nasdaq με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 4%, μετά την αναβάθμιση των εκτιμήσεων της Prudential Securities για την πορεία των κερδών της.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), έχασε συνολικά 29,22 μονάδες, ποσοστό 0,31%, φθάνοντας στις 9.293,80 μονάδες. Με άνοδο 8,70 μονάδων, ποσοστό 0,52%, έκλεισε ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, φθάνοντας στις 1.677,14 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δικαίωσαν για ακόμη μια ημέρα τις προβλέψεις των αναλυτών που θέλουν τις αγορές να παραμένουν σε ανοδική πορεία για αρκετό διάστημα, με τους επενδυτές να τοποθετούνται σε επιλεγμένες μετοχές, αγνοώντας τα απογοητευτικά νέα από την UBS και τις προειδοποιήσεις για την κερδοφορία του τριμήνου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι πανευρωπαϊκοί δείκτες των 300 και 50 επιλεγμένων μετοχών έκλεισαν με κέρδη 0,7% και 0,88%, αντίστοιχα, με τον πρώτο δείκτη να βρίσκεται πλέον στα ψηλότερα επίπεδα του πενταμήνου, μια ανάσα από τα υψηλότερα του έτους που κατέγραψε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Ο δείκτης των 300 μετοχών ενισχύεται κατά 30% από τα χαμηλά επίπεδα της εξαετίας στα οποία βρέθηκε στα μέσα Μαρτίου, αναγκάζοντας πολλούς αναλυτές να ζητούν περισσότερες αποδείξεις για ουσιαστική μεταβολή των οικονομικών δεδομένων ικανών να διατηρήσουν την τρέχουσα άνοδο των τιμών.

«Οσο ψηλότερα ανεβαίνουμε, τόσο λιγότερο σίγουροι νιώθουμε για τις μετοχές και τα ομόλογα. Από τεχνικής πλευράς πλησιάζουμε επίπεδα υπεραγοράς στα ομόλογα και πιθανότατα στις μετοχές» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Τσάμπιοϊν, της Pavillion Asset Management.

Οι πιο δραστήριες μετοχές της ημέρας ήταν των: Sanofi-Synthelabo (+2,5%), Aventis (+4,2%), Deutsche Telekom (+4,5%), Misys (+7,3%), UBS, Deutsche Bank (-1,1%), CS Group (-0,4%), ABN AMRO (0,35%).

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα