Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2003 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Fuji Photo Film Co., μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψης για τα κέρδη της ανταγωνίστριάς της Eastman Kodak Co., εξ αιτίας της επιδημίας του SARS στην Ασία, η οποία μείωσε τα ταξίδια και τη ζήτηση των φιλμ.

«Οι μετοχές της Fuji Photo πωλούνται μετά τα δυσμενή αποτελέσματα της Kodak», ανέφερε ο Makoto Sakuma, ο οποίος διαχειρίζεται 3,4 δισ. δολ. σε μετοχές με την Asahi Life Asset Management Co.

Ο δείκτης Nikkei έχανε ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στις 9.038,79 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Απώλειες 0,1% σημείωνε ο δείκτης Topix, φθάνοντας στις 892,62 μονάδες.

Αλλού στην Ασία, οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ημιαγωγών, όπως της Samsung Electronics Co., της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd. και της United Microelectronics Corp., κινούντο ανοδικά, μετά την ανακοίνωση της Micron Technology Inc., η οποία ανέφερε ότι οι τιμές των memory-chip βελτιώνονται, αλλά και της Lehman Brothers Holdings Inc., η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1% και στη Σιγκαπούρη ο Straits Times σημείωνε κέρδη 0,7%.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, την Κίνα και την Ταϊβάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα