Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2003 07:02
UPD:07:16

ΑΠΩΛΕΙΕΣ σημειώνει ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία, μετά τη δημοσιοποίηση από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve, του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής, ο οποίος αυξήθηκε λιγότερο από ό,τι ανέμενε μερίδα οικονομικών αναλυτών, περιορίζοντας την αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, κάτι το οποίο τόνωνε για δύο συνεχόμενους μήνες τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Honda Motor Co.

«Οι αγορές σημείωσαν κέρδη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ο κόσμος αντέδρασε στα στοιχεία της Fed για τον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής», ανέφερε ο Naoshi Sato, ο οποίος διαχειρίζεται 23 δισ. δολ. σε μετοχές με την Yasuda Capital Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Τα βασικά οικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ παραμένουν άθικτα, αλλά ακόμη υπάρχουν τα ερωτήματα για τη δυναμική της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας».

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 0,2%, φθάνοντας στις 9.093,06 μονάδες στις 12:45' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης αναρριχήθηκε κατά 20%, μετά από υποχώρηση σχεδόν δύο δεκαετιών στα χαμηλότερα επίπεδα που έφθασε στις 28 Απριλίου.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 0,3%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν, εκτός των άλλων, και οι μετοχές της Samsung Electronics Co.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχωρούσε κατά 0,5% και στη Σιγκαπούρη ο Straits Times σημείωνε απώλειες 0,5%. Οι μετοχές της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd., η οποία πραγματοποιεί τα 2/3 των συνολικών της πωλήσεων στις ΗΠΑ οδηγούσαν την πτώση. Απώλειες 0,8% εμφάνιζε ο δείκτης Hang Sang στο Χονγκ Κονγκ.

Οι δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία, ήταν οι μοναδικοί που κινούντο ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα