Αlpha Bank: Διοργάνωση δανείου 50 εκατ. δολ. για ρουμανικό υπουργείο

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2003 14:02

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Alpha Bank Α.Ε. την πρώτη διοργάνωση μακροπρόθεσμου δανείου από ελληνική τράπεζα, ύψους 50.000.000 δολαρίων, και διάρκειας 10 ετών, για λογαριασμό του υπουργείου Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Κατοικίας της Ρουμανίας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, το δάνειο υπεγράφη στις 13 Ιουνίου 2003 στο Βουκουρέστι και απολαμβάνει της ανεπιφυλάκτου εγγυήσεως του ρουμανικού Δημοσίου.

Σκοπός της χρηματοδοτήσεως είναι η εφαρμογή του προγράμματος αναπτύξεως και ανακατασκευής του οδικού δικτύου με απώτερο σκοπό την αναγέννηση της επαρχίας της Ρουμανίας και θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το προϊόν της χρηματοδοτήσεως θα αναληφθεί από το υπουργείο Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Κατοικίας της Ρουμανίας με τελικούς αποδέκτες τα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια.

Στην αναδοχή αυτής της πολύ σημαντικής συναλλαγής από την Alpha Bank Α.Ε., υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, συνετέλεσε ιδιαιτέρως η συνεχής δραστηριότητα καθώς και η έντονη παρουσία της τραπέζης σε πρωτογενείς εκδόσεις ομολόγων αλλά και σε διοργανώσεις και συμμετοχές σε κοινοπρακτικά δάνεια για λογαριασμό τόσο του ρουμανικού Δημοσίου όσο και των μεγάλων κρατικών και μη επιχειρήσεων.

Καταλυτική είναι, καταλήγει η ανακοίνωση, και η προσφορά της Alpha Bank Romania S.A. (θυγατρική εταιρεία της Alpha Bank Α.Ε.) η οποία, με την ενεργό δραστηριοποίησή της στη ρουμανική αγορά, από το 1994, αξιολογείται ως μία από τις κυριότερες Τράπεζες της Ρουμανίας που συναλλάσσονται με τα Δημόσιο αλλά και με τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα