Μικρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2003 19:03

ΠΤΩΣΗ για τρίτη φορά στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις σημείωσαν σήμερα οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά από μία σειρά αποθαρρυντικών εταιρικών ανακοινώσεων.

Οι απώλειες περιορίστηκαν ωστόσο προς το τέλος των συναλλαγών μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και τη συνακόλουθη άνοδο του Dow Jones.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.060,9 μονάδες μειωμένος κατά 0,66%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.103,34 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,51% και στο Αμστερνταμ ο δείκτης AEX στις 290,28 μονάδες με απώλειες 0,87%.

Περίπου δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης Xetra DAΧ ενισχύεται κατά 0,27% έχοντας φθάσει τις 3.194,86 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες (8,4%) κατέγραψε η μετοχή της Suez. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Fiagaro”, η γαλλική εταιρεία κοινής ωφελείας αποφάσισε να μην προχωρήσει στη δημιουργία μεγάλης μονάδας επεξεργασίας υδάτων στο Χάλιφαξ, στον Καναδά.

Πιέσεις δέχθηκε και σήμερα η μετοχή της Unilever. Η παραπάνω εταιρεία αναθεώρησε τη Δευτέρα προς τα κάτω την αρχική της εκτίμηση σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Μετά τη χθεσινή προειδοποίηση τόσο η J.P. Morgan Chase όσο και η Goldman Sachs προχώρησαν σήμερα σε υποβάθμιση των αξιολογήσεών τους για τη μετοχή της Unilever.

Το ενδιαφέρον όλων στρέφεται τώρα στην αυριανή συνεδρίαση της Fed, η οποία αναμένεται να προβεί σε μείωση των επιτοκίων του δολαρίου κατά 0,25% έως 0,50%, προκειμένου να τονώσει την αμερικανική οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα