Δημόσια πρόταση της Crown Holdings για την Hellas Can

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2003 19:07
UPD:19:13

Με επιστολή της προς το ΧΑ η εταιρεία Crown Holdings, βασικός μέτοχος της Hellas Can γνωστοποίησε την πρόθεσή της για την απόκτηση του υπολοίπου 27,21% της εισηγμένης, μέσω της θυγατρικής της, Société de Participations CarnaudMetalbox Investments SAS. Μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω διαδικασίας στόχος της Crown Holdings είναι η διαγραφή της Hellas Can από το ελληνικό χρηματιστήριο.

Η Société de Participations CarnaudMetalbox Investments SAS είναι απλοποιημένη κατά μετοχές εταιρεία, με έδρα τη Γαλλία, εξολοκλήρου θυγατρική της Société de Participations CarnaudMetalbox S.A., της οποίας η απώτατη μητρική είναι η αμερικανική Crown Holdings, Inc.

Η Société de Participations CarnaudMetalbox S.A. είναι ο μέτοχος της πλειοψηφίας της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας Hellas Can. Το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης ανέρχεται σε 31.281.250 ευρώ και διαιρείται σε 24.062.500 κοινές ανώνυμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,30 ευρώ η καθεμία.

Η Société de Participations CarnaudMetalbox S.A. κατέχει 17.515.155 μετοχές της Hellas Can, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 72,79% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης.

Σήμερα η Société de Participations CarnaudMetalbox Investments SAS ξεκίνησε τη διαδικασία για την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την αγορά του συνόλου των μετοχών της Hellas Can, τις οποίες δεν κατέχει ήδη η Société de Participations CarnaudMetalbox S.A. Ειδικότερα, προτίθεται να αποκτήσει 6.547.345 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 27,21% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Ο προτείνων ενημέρωσε εγγράφως την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και υπέβαλε προς έγκριση σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου σχετικά με τη Δημόσια Πρόταση.

Η τιμή που ο προτείνων προσφέρει για την απόκτηση των μετοχών της δημόσιας πρότασης ανέρχεται σε 5,50 ευρώ για κάθε μία μετοχή σε μετρητά, δηλαδή υπερβαίνει κατά 18,3% τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών σταθμισμένη με τον ημερήσιο όγκο χρηματιστηριακών συναλλαγών σε αυτές κατά την περίοδο μεταξύ της 23ης Μαΐου 2003 και της 23ης Ιουνίου 2003.

Η δημόσια πρόταση τελεί υπό την προϋπόθεση ότι, μέχρι τη λήξη της σχετικής περιόδου αποδοχής, ο προτείνων, η Société de Participations CarnaudMetalbox S.A., και οποιαδήποτε συνδεδεμένη επιχείρηση θα κατέχουν τουλάχιστον ποσοστό 85% των μετοχών, υπολογιζομένων και των μετοχών που ήδη κατέχονται από την Société de Participations CarnaudMetalbox S.A.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δεν προγραμματίζονται ουσιώδεις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσουν εργοστάσια ή να υποβαθμιστεί το μέγεθός τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα