Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της NEC Corp. και της Quanta Computer Inc., μετά την έκθεση της Merrill Lynch & Co., η οποία προτείνει στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Microsoft Corp., προβλέποντας ότι η ζήτηση των προϊόντων που σχετίζονται με τα κομπιούτερ, θα ανακάμψει.

Το ράλι τροφοδοτήθηκε και από κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι οι παραγγελίες αυξήθηκαν απρόσμενα, ένα ακόμη σημάδι ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα επιταχυνθεί τους ερχόμενους μήνες.

Οι μετοχές της Canon, της οποίας το 70% των εσόδων προέρχεται από τις πωλήσεις της εκτός χώρας, κινούντο ανοδικά.

«Οταν αρχίζεις να βλέπεις τα σημάδια της ανάκαμψης στην οικονομία των ΗΠΑ, οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, οι οποίες έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, είναι αυτές που κατατάσσονται στην κατηγορία «αγοράζω», ανέφερε ο Kikuo Osone, ο οποίος διαχειρίζεται 5,1 δισ. δολ. σε μετοχές με την Fukoku Capital Management Inc. στο Τόκυο.

Ο δείκτης Nikkei αναρριχήθηκε κατά 1,6% φθάνοντας στις 9.741,22 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης έχει κερδίσει μέσα σε τρεις ημέρες συνολικά 7,3%, σημειώνοντας την υψηλότερη άνοδο μετά από τις 4 Μαρτίου του 2002.

Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στις 962,03 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ αποτελούσαν το 1/3 των συνολικών κερδών του δείκτη.

Στη Ν. Κορέα ο Kospi σημείωνε άνοδο 1,7% και κινείτο προς τα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών. Οι ΗΠΑ, προμηθεύονται το 1/5 των συνολικών προϊόντων που εξάγει η Ν. Κορέα, καθιστώντας τη χώρα τη μεγαλύτερη αγορά εκτός συνόρων.

Στην Ταϊβάν ο TWSE κέρδιζε ποσοστό 0,9%, τη στιγμή που ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη αναρριχήθηκε κατά 1,2% προσθέτοντας κέρδη στο διήμερο ανόδου κατά ποσοστό 2%.

Στη Ν. Ζηλανδία ο δείκτης NZSX 50 κινείτο πτωτικά, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα