Ερώτηση Λαφαζάνη για τις ασφαλιστικές

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2003 14:45

ΣΤΟΙΧΕΙΑ για το πραγματικό ύψος των ζημιών των εισηγμένων ασφαλιστικών εταιρειών ζητάει ο βουλευτής Πειραιά του Συνασπισμού, κ. Π. Λαφαζάνης, από τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. ¶κη Τσοχατζόπουλο, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο κ. Λαφαζάνης ερωτά τον υπουργό κατά πόσο η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης έχει θετικό αντίκτυπο στα συμφέροντα των ασφαλισμένων, ποια είναι η σκοπιμότητα της παροχής δυνατότητας συμψηφισμού της ζημιάς των εταιρειών με τις υπεραξίες που προκύπτουν από την αποτίμηση των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων τους και πώς θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ομίλων σε περίπτωση κατά την οποία οι επενδύσεις σε ακίνητα αποδειχθούν «φούσκα».

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης με δεύτερη ερώτησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης ζητάει να ενημερωθεί το κοινοβούλιο για τα μέτρα τα οποία προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της υποαποθεματοποίησης στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, καθώς και για την επίλυση των χρόνιων οικονομικών προβλημάτων του Επικουρικού Κεφαλαίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα