Οριακή άνοδος στη Σοφοκλέους

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2003 11:44
UPD:13:14

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημειώνει αυτή την ώρα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κυρίως χάρη στην ανάκαμψη των τραπεζών.

Aξιόλογα κέρδη καταγράφουν και σήμερα οι μετοχές του κλάδου εκδόσεων-εκτυπώσεων, ενώ, αντιθέτως, ισχυρές πιέσεις δέχεται ο ΟΤΕ και η Intracom.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης ενισχύεται αυτή την ώρα (11:33) κατά 0,24% και έχει διαμορφωθεί στις 2.011,18 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών φθάνει τα 20,8 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 207 σημειώνουν άνοδο, 60 υποχωρούν και 44 παραμένουν αμετάβλητες.

Από τον κλάδο των τραπεζών ξεχωρίζουν οι μετοχές της ΕΤΒΑ (1,41%) και της Εμπορικής (1,31%). Η μετοχή της Εθνικής ενισχύεται κατά 0,36%, ενώ εκείνη της Alpha Bank υποχωρεί κατά 0,60%.

Ο τίτλος του ΟΤΕ υποχωρεί κατά 1,19% έχοντας διαμορφωθεί στα 9,96 ευρώ. Η Moody's Investors Service αναθεώρησε προς τα κάτω (από Α2 σε Baa1) την αξιολόγησή της για το μακροπρόθεσμο χρέος του ΟΤΕ ολοκληρώνοντας τη διαδικασία αξιολόγησης του Οργανισμού. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει και την πρόσφατη αναθεώρηση του δανεισμού που ολοκλήρωσε ο ΟΤΕ στα τέλη Μαΐου.

Σημαντικές απώλειες (2,36%) καταγράφει και η μετοχή της Intracom, ενώ η μετοχή του ΟΠΑΠ παραμένει αμετάβλητη.

Ως γνωστόν, σήμερα ξεκινά η δημόσια εγγραφή για τη διάθεση του νέου πακέτου μετοχών του ΟΠΑΠ στο επενδυτικό κοινό. Το εύρος τιμών καθορίστηκε μεταξύ 8,5 ευρώ και 9,7 ευρώ ανά μετοχή. Η τελική τιμή διάθεσης θα προσδιοριστεί με βάση τις ανταγωνιστικές προσφορές που θα υποβάλουν οι θεσμικοί επενδυτές στο βιβλίο προσφορών.

Τέλος, έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει και σήμερα ο κλάδος εκδόσεων-εκτυπώσεων με το σχετικό δείκτη να ενισχύεται κατά 2,28%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα