Πάνω από τα 1,13 δολάρια το ευρώ

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2003 12:14

ΤΑΣΕΙΣ ανάκαμψης εμφανίζει το ευρώ κατά τις σημερινές συναλλαγές μετά τη σημαντική χθεσινή του υποχώρηση που το οδήγησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών έναντι του δολαρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/07/09/712054.htm .

Στις 11:59 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,1346 δολάρια έναντι 1,1259 χθες το απόγευμα.

Η σημερινή άνοδος του ενιαίου νομίσματος συνδέεται με τις ενδείξεις για πτωτικό άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων, καθώς και με τις αγορές του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι στερλίνας και γιεν.

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Alpha Bank, αρνητικά επηρεάζει τη στερλίνα η φημολογία για ενδεχόμενη μείωση των βρετανικών επιτοκίων στη διήμερη σύσκεψη της Τράπεζας της Αγγλίας που ξεκινά σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ στοιχεία για τα αποθέματα των επιχειρήσεων Μαΐου, τα οποία αναμένεται να σημειώσουν αύξηση κατά 0,2%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα