Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2003 12:38

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Η επιδείνωση του κλίματος οφείλεται κυρίως στις ενδείξεις ότι επίκειται πτωτικό άνοιγμα της Wall Street και σε ορισμένα αρνητικά νέα από το χώρο των επιχειρήσεων.

Αναλυτικότερα, στις 12:18 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο είχε διαμορφωθεί στις 4.066,9 μονάδες μειωμένος κατά 0,16%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.141,98 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,13% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.312,25 μονάδες με πτώση 0,96%.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο χρηματοοικονομικός κλάδος μετά την είδηση ότι η Deutsche Bank υποβάθμισε σε “hold” (διακράτηση) από “buy” (αγορά) τη μετοχή της ABN Amro. Η μετοχή της ολλανδικής τράπεζας υποχωρεί κατά 1,3%, στα 17,21 ευρώ.

Μεγαλύτερη πτώση (7,1%) σημειώνει η μετοχή της Sodexho Alliance. Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι στο τρίτο οικονομικό της τρίμηνο οι πωλήσεις της εμφάνισαν πτώση κατά 9,4% και διαμορφώθηκαν στα 2,9 δισεκ. ευρώ.

Αντιθέτως, μικρή άνοδο (0,80%) σημειώνει η μετοχή της Allianz. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής ημερησίας “Die Welt”, στο πρώτο πεντάμηνο φέτος η δοκιμαζόμενη μονάδα της Allianz στον τραπεζικό τομέα, η Dresdner Bank, είχε λειτουργικά κέρδη.

Aνοδικά εξακολουθεί να κινείται και η μετοχή της Deutsche Telekom καλύπτοντας μέρος των σημαντικών χθεσινών της απωλειών http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/07/09/712114.htm . Η CSFB αναθεώρησε προς τα πάνω την αξιολόγησή της για τη μετοχή της παραπάνω εταιρείας σε "outperform" από "neutral".

Τέλος, σημαντικές απώλειες (31,67%) καταγράφει η μετοχή της Logitech International. Η ελβετική εταιρεία κατασκευής περιφερειακών ηλεκτρονικών υπολογιστών απηύθυνε στους επενδυτές προειδοποίηση ότι τα αποτελέσματά της στο πρώτο τρίμηνο θα είναι κατώτερα από τις αρχικές προβλέψεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα