Για παρεμβάσεις στο Χρηματιστήριο κάνει λόγο ο Μ. Εβερτ

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2003 14:07

ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ των μετοχοποιήσεων του ΟΠΑΠ, του ΟΛΠ, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΗ, των ΕΛΤΑ και των ΕΤΑ, σχεδιάζει να καλύψει η κυβέρνηση το κόστος των παροχών, που θα εξαγγείλει τον Σεπτέμβριο.

Αυτό επισημαίνει ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Μιλτιάδης Έβερτ, με χθεσινή του δήλωση, με αφορμή τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις. Ο κ. Έβερτ, αφού υπογραμμίζει την αύξηση του ελλείμματος του Προϋπολογισμού στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου, τονίζει ότι τα έσοδα από τις μετοχοποιήσεις, θα έπρεπε να διατεθούν για τα μείωση του δημοσίου χρέους και όχι για την κάλυψη του κόστους των προεκλογικών παροχών.

Καταγγέλλει επίσης ότι τον τελευταίο μήνα παρατηρούνται παρεμβάσεις στο Χρηματιστήριο, για την ενίσχυση του χρηματιστηριακού δείκτη και τη βελτίωση των τιμών των μετοχών, μόνο που αυτή τη φορά, σημειώνει, δεν χρησιμοποιείται η ΔΕΚΑ αλλά άλλοι φορείς.

Ήδη προσθέτει ο κ. Έβερτ, το έγκλημα αυτό το έχει πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός και η υπόθεση δεν θα κλείσει. Ακόμα και εάν αλλάζουν οι ηθικοί αυτουργοί, το έγκλημα του Χρηματιστηρίου και οι συνέπειές του παραμένουν οι ίδιες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ
  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα