Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2003 14:51

ΣΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου παραμένει στραμμένη η προσοχή των επενδυτών στη Wall Street, καθώς δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από το χώρο της οικονομίας.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας υπηρεσιών Διαδικτύου Yahoo!, η οποία -σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών- εμφάνισε κέρδη 8 σεντς ανά μετοχή έναντι 3 σεντς ανά μετοχή στο δεύτερο τρίμηνο του 2002.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης και τα αποτελέσματα της φαρμακοβιομηχανίας Genentech για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται να επικρατήσουν πτωτικές τάσεις, όπως προοιωνίζεται η πορεία των προθεσμιακών τιμών επί των δεικτών Dow Jones και Nasdaq.

Απώλειες καταγράφουν αυτή την ώρα και οι μετοχές των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης με τον τίτλο της Microsoft να υποχωρεί στη Φρανκφούρτη κατά 0,21%.

Η κορυφαία εταιρεία λογισμικού στον κόσμο ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει να καταργήσει το πρόγραμμα δικαιωμάτων μετοχών (option) για τους υπαλλήλους της και αντ΄ αυτού να αρχίσει να χορηγεί στους 50.000 εργαζομένους της μετοχές της εταιρείας http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/07/09/712102.htm .

Πτωτικά κινείται επίσης η μετοχή της Ford, καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας στην Ευρώπη σημείωσαν πτώση κατά 1,2% στο πρώτο εξάμηνο του 2003.

Αντιθέτως, ανοδικά κινείται η μετοχή της Alcoa. Όπως ανακοινώθηκε χθες, στο δεύτερο τρίμηνο του 2003 τα αποτελέσματα του κορυφαίου ομίλου αλουμινίου στον κόσμο ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ στοιχεία για τα αποθέματα των επιχειρήσεων Μαΐου, τα οποία αναμένεται να σημειώσουν αύξηση κατά 0,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα