Σκάνδαλο διασπάθισης κονδυλίων στην Eurostat

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2003 19:19
UPD:20:15

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος τριών ανώτατων στελεχών της Eurostat για τους οποίους υπάρχουν υποψίες μη χρηστής χρήσης κοινοτικών κονδυλίων.

Πρόκειται για τον επί 16 χρόνια, Γάλλο γενικό διευθυντή της Eurostat Ιβ Φρανσέ και τους υποδιευθυντές, Ντανιέλ Μπικ και Φώτη Νανόπουλο, για τους οποίους μετά από ελέγχους που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις απόκρυψης στοιχείων οικονομικής διαχείρισης και εικονικών αναθέσεων μελετών στη γαλλική εταιρεία «Πλανιστάτ».

Οπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι Επίτροποι Νιλ Κίνοκ και Πέδρο Σόλμπες, προς το παρόν δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της κατάχρησης κοινοτικών κονδυλίων με στόχο τον προσωπικό πλουτισμό, ούτε όμως και να αποκλεισθεί.

Το ενδεχόμενο αυτό ερευνάται άλλωστε, εδώ και χρόνια, από την αρμόδια για την πάταξη της απάτης κοινοτική υπηρεσία OLAF, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εκδώσει τα πορίσματά της.

Με βάση τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα η Επιτροπή οι συμβάσεις ανάμεσα στη Eurostat και τη γαλλική εταιρεία «παγώνουν». Παράλληλα, η Επιτροπή απεφάσισε σήμερα να διορίσει νέο διευθυντή στην Eurostat τον Ολλανδό Βάντεν Εμπιλε.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα